Todos somos Zozulia. Футболісти “Бетіса” стали на захист оббріханого Романа Зозулі

 

Футболісти іспанського “Бетіса” висловили підтримку форварду збірної України Роману Зозулі, якого фанати мадридського “Райо Вальєкано” звинуватили в неонацизмі, заблокувавши перехід українця до своєї команди.
Заяву оприлюднили на офіційному сайті “Бетіса”.

Гравці севільського клубу скликали спеціальну прес-конференцію, на якій закликали іспанську федерацію дозволити Зозулі виступи на професійному рівні в наступній половині сезону.

“Ми хочемо висловити своє обурення з приводу тих подій, які пережив наш друг Роман Зозуля. Ми стали свідками публічного цькування футболіста, професійна та особиста поведінка якого була бездоганна.
Ситуація, яка виникла, дуже серйозна. У будь-який час жертвами подібного може стати кожен з нас. Ми сподіваємося, що буде зроблено все для того, аби відстояти право нашого партнера займатися улюбленою справою”, – йдеться в заяві гравців “Бетіса”.

“Ми всі Зозуля (Todos somos Zozulia)”, – наголосили партнери по команді.

Нагадаємо, український форвард Роман Зозуля не буде грати за іспанський клуб “Райо Вальєкано”, куди він офіційно перейшов на правах оренди, через конфлікт з його ультрас. Фанати мадридської команди лівого спрямування звинуватили Зозулю в неонацизмі – через те, що він носить футболку з тризубом і фінансово допомагає Збройним силам України.
Якщо не буде ухвалено інших рішень, гравець збірної України до літа залишиться без клубу.

Читайте детальніше про цей конфлікт:
Зозуля залишився без клубу.
“Політична” підніжка українському футболісту в Іспанії

Федерація допоможе Зозулі, який через політику залишився в Іспанії без клубу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна