Зозуля залишився без клубу. “Політична” підніжка українському футболісту в Іспанії

 

Форвард збірної України та іспанського ФК “Реал Бетіс” (Севілья), волонтер ЗСУ Роман Зозуля не виступатиме в оренді за мадридський “Райо Вальєкано” через політичний конфлікт, спровокований уболівальниками цієї команди.

В ніч на 1 лютого з’явилася інформація, що Зозуля гратиме в Мадриді в оренді до кінця поточного сезону. Перехід підтвердив офіційний сайт “Райо”.

Однак паралельно з цим стало відомо, що ультрас “Райо Вальєкано”, які відзначаються лівацькою спрямованістю, попередили президента клубу Рауля Мартіна Пресу: вони виступають проти трансферу українського півзахисника, оскільки не поділяють його політичні погляди.

“Мартін Преса! Ми не хочемо бачити в команді таких гравців, як Зозуля. Через його нацистські погляди йому не можна дозволяти одягати червоно-білу форму.
Не можна дозволити йому бруднити її. Ми не будемо раді його приходу”, – було заявлено на офіційній сторінці фанатів “Райо” у “Твіттері”.

Колізії навколо політичних симпатій екс-гравця “Динамо” і “Дніпра” виникли в Іспанії ще влітку минулого року, коли Зозуля вперше приїхав до Севільї.

Намагаючись залагодити суперечності, тепер Роман Зозуля заявив: 

“Сподіваюся допомогти «Райо Вальєкано» повернутися на той рівень, на який заслуговує клуб. Впевнений, що з моєю допомогою і роботою всієї команди ми зуміємо досягти виходу в Прімеру, якого так чекають всі вболівальники.

На жаль, мій приїзд в Іспанію неправильно висвітлив журналіст, який дуже мало знає про реальну ситуацію в Україні та про мою діяльність. Я прибув у Севілью в футболці з гербом моєї країни, України, і віршами Тараса Шевченка, творчість якого вивчали всі у школах СРСР. Журналіст написав, що на мені була футболка парапілітарного угруповання, символіка якого схожа на герб України. «Бетіс» попросив видалити цю статтю, що було зроблено негайно. Автор вибачився та визнав свою помилку.

Як я вже казав, я не пов’язаний із парамілітарними або неонацистськими організаціями. Я лише допомагаю українській армії, яка захищає мою країну, а також дітям, які постраждали від війни. Усі в ці надзвичайно важкі часи в Україні, яка перебуває в стані війни. Я знаю, що робота, яку я виконав, повністю відповідає соціальним цінностям, що їх обстоює “Райо Вальєкано”, та безумовній любові.

Я пишаюся, що буду захищати честь такого великого клубу”, — процитував футболіста офіційний сайт клубу.

Як передає “Новинарня“, офіційний сайт “Райо” наразі не подає іншої інформації про українця, крім тієї, в якій підтверджена угода про переїзд Зозулі до Мадрида.

Однак надвечір спортивний директор “Бетіса” Мігель Торресілья повідомив, що Роман Зозуля не виступатиме за “Райо Вальєкано”.

“Ми говорили з керівництвом “Райо Вальєкано” щодо Зозулі і дійшли згоди, що він повернеться в Севілью. Зараз він шокований. У нього були проблеми з радикальними уболівальниками “Райо”, він навіть написав листа, але це не допомогло”, – сказав Торресілья в інтерв’ю Estadio Deportivo, яке цитує UA-football.

За такого розвитку ситуації не виключено, що Зозуля до кінця сезону взагалі залишиться без клубу.

Агент форварда Володимир Кузьменко зазначає: “Ще нічого не закінчилося. Ситуація склалася патова: Рома не може грати ні там, ні там (адже формально впродовж сезону вже двічі міняв команди – “Н”). Але для мене зараз найголовніше, щоб у нього все було добре, і щоб з ним нічого не сталося. Тому переходу в “Райо” точно не буде”.

“У мене є партнер, який веде переговори з іспанською федерацією – трансферне вікно вже закрите, але наш випадок форс-мажорний, тому ми хочемо знайти якийсь компроміс, вихід з положення”, – сказав Кузьменко.

За словами агента, зараз він намагається зв’язатися з українською федерацією і уточнити, коли в Зозулі закінчився контракт із “Дніпром”.

“Згідно із законом, якщо в нього контракт закінчився до 30 червня минулого року, то він матиме можливість бути заявленим за якийсь третій клуб. Але, звичайно, якщо іспанська федерація дасть дозвіл”, – цитує Кузьменка “Сегодня”.

Як відомо, 27 липня 2016 року “Бетіс” оголосив про підписання контракту з футболістом збірної України Романом Зозулею на три роки. Зозуля перейшов в “Бетіс” на правах вільного агента, пішовши з кризового “Дніпра”.
Але українець не зміг пробитися до основного складу другої за силою команди із Севільї. У поточному сезоні на рахунку 27-річного футболіста – лише 6 матчів в чемпіонаті Іспанії, в яких нападник відіграв 150 хвилин без голів.

Після 20 турів чемпіонату Іспанії в Прімері “Реал Бетіс” іде на 13-му місці з-поміж 20 учасників.
Малобюджетний “Райо Вальєкано” – третя за силою команда Мадрида – виступає в Сегунді (другий дивізіон, куди вилетів торік), і балансує там на межі вильоту: 17-те місце серед 22-х.

Як неодноразово писала “Новинарня“, Роман Зозуля багато допомагає українській армії та сім’ям воїнів АТО і має чітко виражену патріотичну позицію, виступаючи проти військової агресії Росії в Україні.

Читайте також:
Фонд футболіста Зозулі знову допоміг бійцям АТО

Футболіст Зозуля просить Порошенка присвоїти звання Герой України
загиблому добровольцю з Донеччини

“Лелека” від Зозулі. Футболіст збірної України подарував безпілотник Головному управлінню розвідки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна