Бойовики “ЛНР” кажуть, ніби затримали майора ЗСУ, який знищив їхнього командувача

 

У так званому “міністерстві державної безпеки ЛНР” заявили, нібито затримали військовослужбовця Збройних сил України за підозрою у підриві авто так званого  “начальника управління міліції ЛНР” Олега Анащенка, вбивстві його та ще однієї особи. Про це передає російська агенція “Росбалт” з посиланням на свої джерела.

Видання з посиланням на бойовиків пише, що нібито ввечері 5 лютого в результаті плану перехоплення був затриманий майор ЗСУ, а зараз розшукують його спільника.

Олег Анащенко

“Також дану інформацію підтверджують учасники спецоперації, співробітники МВС ЛНР”, – пише “Росбалт”, але не називає прізвища затриманого офіцера.

При цьому зазначається, нібито український військовий зізнався у вбивстві Анащенка.

“Росбалт” визнає, що “начальник управління міліції ЛНР” фактично був “командувачем армії ЛНР” (оскільки в цьому терористичному угрупованні свої війська перейменували в “народну міліцію” – “Н”).

Як повідомляла “Новинарня“, 4 лютого в окупованому Луганську в результаті підриву позашляховика загинув один із провідних бойовиків “ЛНР” Олег Анащенко. Бойовики заявили, що в машині, крім Анащенка, перебував ще один чоловік, який також загинув, і висунули версію, нібито теракт був здійснений українськими “карателями”.

Це вже не перша смерть чи замах на вбивство ватажків “ЛНР”.
Наприкінці січня в Москві помер колишній ватажок “ЛНР” Валерій Болотов. Сепаратисти повідомили, що смерть настала “від серцевого нападу”.

6 серпня в Луганську нібито підірвали машину нинішнього ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, він вижив.
21 вересня 2016 року батьки Плотницького померли нібито через отруєння грибами в російському Воронежі.

Геннадій Ципкалов, екс-глава “уряду ЛНР”, за офіційною версією, повісився вісля викриття на спробі “держперевороту”, але, за зізнаннями самих “ЛНРівців”, його до смерті забили молотком. 

12 грудня 2015 року в “ЛНР” заявили про загибель “командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Народної міліції” Павла Дрьомова.

Читайте також:
До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

Washington Post звітує про “зачистку” в лавах “ЛНР”

Павуки в банці “ЛНР”: окопна війна погано позначається на довголітті окупантів-контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна