Американська співачка-волонтерка записала пісню героя АТО з підбитого гелікоптера. ВІДЕО

 

“Настане мирний час” — черговий сингл у рамках масштабного соціально-мистецького проекту “Пісні війни”, який триває в Україні.
Автором слів до пісні став військовий льотчик, ветеран АТО Сергій Тітаренко, який отримав важкі каліцтва в зоні бойових дій. А музику створила українська співачка Аничка (Аничка Чеберенчик), яка останні десять років живе у США.

Вони виконали пісню дуетом, записавши її на студії Jenny Records у Львові.
Про це повідомляє “Новинарня“з посиланням на Галину Гузьо, ініціаторку та координаторку проекту “Пісні війни”.

Коли розпочалися бойові дії на Сході України, Сергій Тітаренко проходив службу у бригаді армійської авіації Збройних сил України. Його вертоліт Мі-24 бойовики збили ракетою під Слов’янськом.
Палаючий борт упав з висоти ста метрів. Сергій Тітаренко і його побратим дивом вижили, але отримали дуже важкі травми.

“4 червня 2014 року два вертольоти Мі-24 вилетіли на бойове завдання з ліквідації терористичного кубла за 4 км від Слов’янська, що обстрілювало місто із зенітно-ракетної установки. Тітаренко був штурманом в екіпажі підполковника Валентина Цигульського. Терористи поцілили у вантажну кабіну. Після того пролунав другий вибух — обстрілювали з ПЗРК та великокаліберних кулеметів. Вже після аварійного приземлення вогонь охопив кабіну. Тітаренко вибратися не зміг — не відчував ні рук, ані ніг. Витягнув його, обгораючи, Цигульський…
Український вертолітник посадив підбиту бойовиками машину, незважаючи на зламаний хребет”, – писали ЗМІ.

Ще тоді, 20 червня 2014 року, за мужність і героїзм уродженець Сумщини Тітаренко указом президента був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Льотчик переніс складні операції на хребті — в Україні та Німеччині, проходив реабілітацію у США, зараз пересувається на візку.

“Пісня “Настане мирний час” — це своєрідне нагадування усім тим, хто забуває, що в Україні йде війна, — каже 34-річний майор ЗСУ Сергій Тітаренко. — І не просто нагадування, а прохання не здаватися, не опускати руки і робити все можливе задля нашої перемоги, яка неодмінно настане, адже, як співаємо з Аничкою, “бо з нами Бог, бо з нами Україна”.

Сергій Тітаренко під час запису пісні з Аничка Чеберенчик. Фото: Маркіян Лисейко

Аничка — не лише співачка, а й волонтер. За останні три роки вона активно гастролювала містами США із благодійними концертами на підтримку поранених бійців сил АТО. Дала за океаном десятки концертів, на яких зібрала на реабілітацію українських воїнів понад 100 тисяч доларів.
Благодійні концерти співачка продовжує давати у Сполучених Штатах і зараз. Одним із бійців, яким вона допомогла, був Тітаренко.

“Коли передавала гроші на реабілітацію Сергія, я й подумати не могла, що через якийсь час ми з ним заспіваємо дуетом, — розповідає Аничка, яку цитує сайт Міноборони. — І тут — проект “Пісні війни”, завдяки якому здійснилася одна із мрій Сергія — його вірш став піснею”.

Фото: Маркіян Лисейко

Планується, що восени 2017-го світ побачить альбом “Пісні війни”, який об’єднає близько півтора десятка сучасних україномовних військових пісень, написаних українськими захисниками та записаних в унікальних дуетах бійців із відомими українськими артистами.

Раніше у рамках проекту уже вийшли дуети воїнів-авторів із вокальною формацією “Піккардійська терція”, лідером гурту “Антитіла” Тарасом Тополею, співаком Арсеном Мірзояном, Сергієм “Фомою” Фоменком із групи “Мандри”, співачками Оксаною Мухою та Іриною Долею.
Попереду — записи пісень у співпраці із лідером гурту Kozak System Іваном Леньом, Віктором Винником із групи “Мері”, співаком Тарасом Гавриком та ін.

Читайте також:
“Пісні, народжені в АТО” прозвучать на концерті в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна