Найвищий наразі посадовець, який приєдався до 22РushUpChallenge – голова ВР Андрій Парубій

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у робочому кабінеті в парламенті відтиснувся від підлоги 22 рази, виконавши умову естафети #22pushupchallenge.
Про це сам спікер ВР повідомив на своїй сторінці у соцмережі, виставивши відеоролик 28 січня.

Як інформує “Навинарня”, голова парламенту – наразі найвищий посадовець, який приєднався до “челенджу”.
Досі таким можна було вважати секретаря РНБО Олександра Турчинова й начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка.

“Прийняв виклик від руху Громадський рух “Чесно” та взяв участь у флеш-мобі #22pushupchallenge на знак солідарності з українськими воїнами-учасниками війни на Донбасі. Передаю естафету воїнам і ветеранам Батальйону імені генерала Кульчицького [Національної гвардії України]”, – написав Парубій.

Щоправда, судячи з усього, він неправильно розуміє сенс “міжнародного флешмобу 22 відтискання”.
За словами Парубія, він відтискається “в знак солідарності з нашими воїнами, які на передовій захищають українську незалежність і Українську державу”.
Тоді як справжня ідея естафети – 22 відтискання щодня протягом 22 днів – на підтримку психологічної реабілітації ветеранів війни, для яких участь у бойових діях підвищує схильність до самогубства.

Читайте детальніше про акцію тут:
Флешмоб 22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО:
Забродський і ВДВ кинули виклик Генштабу

Як відомо, влітку 2016 року естафету 22PushupChallenge запустили у США – після того як американський Департамент у справах ветеранів оприлюднив шокуючий звіт про самогубства серед колишніх військових США за 2014 рік.
Стало відомо, що близько 22 ветеранів у США щодня накладають на себе руки.
Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20, адже 7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році. Однак виклик “22Kill” залишився.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, було започатковано флешмоб, умовою якого стало 22-разове відтискання від підлоги протягом 22 днів.

В Україні естафета стала масовим явищем у середині січня 2017 року, особливо в середовищі військових. Її учасники заявляють про бажання підтримати українських воїнів, які повернулися з АТО, зокрема тих, хто має посттравматичний синдром.

Окрім того, флешмобом хочуть наголосити: бійці, які повертаються додому з війни, потребують уваги та підтримки суспільства.

Як повідомляла “Новинарня“, в ЗС України 2016 року покінчили життя самогубством 63 військові.

Читайте також:
22РushUpChallenge: командування флоту віджалося у вигляді тризуба. ВІДЕО

Рекордний #22pushupchallenge – разом відтискалися
700 військових Академії Сагайдачного

Новий рекорд масовості #22PushUpChallenge:
у Харкові відтискалися 2017 курсантів та офіцерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна