22PushupChallenge: Начальник Генштабу Муженко упав і віджався 22 рази. Далі – справа СБУ. ВІДЕО

 

Начальник Генерального штабу Збройних сил – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко прийняв естафету #22PushupChallenge, яку йому передало командування ВДВ на чолі з героєм України, генерал-лейтенантом Михайлом Забродським.
Про це повідомляє “Новонарня” з посиланням на сторінку Муженка у “Фейсбуці”.

На відео, розміщеному 24 січня, бачимо, як генерал армії Віктор Муженко у своєму робочому кабінеті в ГШ прийняв упор лежачи на килимовій доріжці біля столу і якісно відтиснувся 22 рази, поки інший чоловік рахував кількість вправ.

“Настрій бойовий: прийняв естафету #22PushUpChallenge.
Передаю виклик: Служба безпеки України”, – написав Муженко.

Перед вправою начальник Генштабу уточнив, що виклик йому кинув також учасник АТО Євген Жуков, позивний “Маршал” (колишній заступник командира батальйону 79 оамбр ЗСУ, тепер – начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції України).

“Я думаю, що мене підтримають офіцери Генерального штабу, і я буду не один від Генерального штабу, – прокоментував Муженко після відтискання. – А виклик ми передамо Службі безпеки України і Василю Сергійовичу Грицаку”.

Як відомо, влітку 2016 року естафету 22PushupChallenge запустили у США – після того як американський Департамент у справах ветеранів оприлюднив шокуючий звіт про самогубства серед колишніх військових США за 2014 рік.
Стало відомо, що близько 22 ветеранів у США щодня накладають на себе руки.
Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20, адже 7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році. Однак виклик “22Kill” залишився.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, було започатковано флешмоб, умовою якого стало 22-разове відтискання від підлоги протягом 22 днів.

В Україні естафета стала масовим явищем у середині січня 2017 року. Її учасники заявляють про бажання підтримати українських воїнів, які повернулися з АТО, зокрема тих, хто має посттравматичний синдром.

Окрім того, флешмобом хочуть наголосити: бійці, які повертаються додому з війни, потребують уваги та підтримки суспільства.

Як повідомляла “Новинарня“, в ЗС України 2016 року покінчили життя самогубством 63 військові.

Читайте більше про акцію:

Флешмоб 22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО: Забродський і ВДВ кинули виклик Генштабу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна