У Луценка визнали, що розслідування держзради Януковича продовжене, але суд – точно в лютому

 

У Генеральній прокуратурі визнали, що досудове розслідування у справі про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича продовжували до березня, але обіцяють передати справу в суд уже в лютому.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на речницю генпрокурора Юрія Луценка Ларису Сарган.

На запитання “Новинарні“, чи може вона підтвердити або спростувати заяву адвоката Януковича Віталія Сердюка щодо рішення ГПУ продовжити розслідування до 28 березня, Сарган сказала: “Терміни були продовжені ще 28 листопада на чотири місяці (захист вимагав шість). Але це не значить, що справа не буде передана до суду в лютому, як і говорилося раніше”.

“Будуть передані матеріали на ознайомлення. 17 томів – 17 днів. А завдання адвокатів – накручувати ситуацію на свій бік”, – зазначила речниця.

На уточнювальне запитання – “тобто справа в суд буде передана в лютому?” – Сарган відповіла: “Так”.

“Слідчі продовжили терміни ще тоді (в листопаді), бо закінчувалися терміни. Перестрахувалися”, – пояснила вона.

Також пані Сарган додала: “Висновки про те, що Луценко не тримає своїх слів (щодо початку суду над Януковичем), недоречні”.

Сам Юрій Луценко, коментуючи закид у “Фейсбуці”, написав: “Досудове слідство днями закінчуємо. Далі – ознайомлення захисту з матеріалами (днів 20). В березні – суд. Це не початок року?”

Як інформувала “Новинарня“, непредодні адвокат Януковича Віталій Сердюк розповів в ефірі одного з телеканалів: “Слідство повідомило захист про те, що термін слідства продовжений до кінця березня 2017 року, до 28 числа”.

Сердюк також висловив позицію захисту: уточнене повідомлення про підозру, яке не було прийнято адвокатом Януковича в п’ятницю, має бути вручено на території РФ.
Нагадаємо, прокуратура дотримується протилежної думки і вважає всі підозри Януковичу врученими.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, в грудні ГПУ і Юрій Луценко анонсували, що суд у кримінальному провадженні про державну зраду Януковича може стартувати на початку 2017 року, або й раніше.
Однак 27 січня Луценко повідомив про інші дати: “З березня на екранах всієї країни – відкритий, неупереджений і справедливий суд над людиною, яку ми підозрюємо в скоєнні державної зради шляхом підписання листа, який дозволив Путіну ввести війська у Крим, а потім на Донбас”.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру Януковичу у державній зраді й поплічництві Російській Федерації в агресії проти України під час відеодопиту 28 листопада 2016 року.
17 січня Луценко повідомив, що Головна військова прокуратура отримала від ООН офіційну фотокопію заяви Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести російські війська до України.
20 січня Печерський райсуд дозволив проводити заочне розслідування стосовно Януковича у справі про держзраду Головній військовій прокуратурі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна