ГПУ продовжила розслідування держзради Януковича до кінця березня, – адвокат

 

Генеральна прокуратура України продовжила до 28 березня спеціальне досудове розслідування щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича.
Про це в ефірі каналу “112 Україна” ввечері в п’ятницю, 27 січня повідомив його адвокат Віталій Сердюк.

“Слідство повідомило захист про те, що термін слідства продовжений до кінця березня 2017 року, до 28 числа”, – сказав захисник.

Сердюк також ще раз висловив позицію захисту: уточнене повідомлення про підозру, яке не було прийнято адвокатом Януковича в п’ятницю, має бути вручено на території РФ.
Нагадаємо, прокуратура дотримується протилежної думки і вважає всі підозри Януковичу врученими.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше ГПУ і Юрій Луценко анонсували, що суд у кримінальному провадженні про державну зраду Януковича може стартувати на початку 2017 року, або й раніше.

Однак 27 січня Луценко повідомив про інші дати: “З березня на екранах всієї країни – відкритий, неупереджений і справедливий суд над людиною, яку ми підозрюємо в скоєнні державної зради шляхом підписання листа, який дозволив Путіну ввести війська у Крим, а потім на Донбас”.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру Януковичу у державній зраді й поплічництві Російській Федерації в агресії проти України під час відеодопиту 28 листопада 2016 року.
17 січня Луценко повідомив, що Головна військова прокуратура отримала від ООН офіційну фотокопію заяви Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести російські війська до України.
20 січня Печерський райсуд дозволив проводити заочне розслідування стосовно Януковича у справі про держзраду Головній військовій прокуратурі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна