СБУ скасувала заборону на в’їзд в Україну меру Перемишля

 

Служба безпеки України скасувала заборону на в’їзд в Україну меру польського Перемишля Роберту Хомі.

Як пояснила речниця СБУ Олена Гітлянська, таке рішення було ухвалено з урахуванням оцінки Хомою антиукраїнських маршів у цьому місті.

“Рішення про заборону чи скасування заборони на в’їзд до України будь-якої особи приймається з урахуванням комбінації безпекових та міжнародних чинників. Саме під цим кутом Служба безпеки України аналізує ситуацію щодо осіб, яким забороняється в’їзд до нашої держави, і перебуває у постійному контакті з Міністерством закордонних справ України”, – написала Гітлянська у  “Фейсбуці”

“Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба прийняла відповідальне рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі”, – пояснила прес-секретар СБУ.

“Ми також розуміємо, що заборону в’їзду меру Перемишля активно намагалася використати «третя» сторона для внесення розколу у стосунки між Україною та Польщею. Впевнені, що ця ситуація не зашкодить розвитку двосторонніх стосунків з братнім польським народом”, – додала вона.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 січня з’ясувалося, що Служба безпеки України заборонила вʼїзд в Україну Роберту Хомі – меру польського міста Перемишль, що розташоване біля українського кордону й останнім часом є постійним джерелом конфліктів на міжнаціональному ґрунті.

10 грудня під час “маршу орлят перемиських і львівських”, що відбувся під патронатом мера міста, один з його учасників закричав під Українським народним домом: “Смерть українцям”, а інші учасники ходи підтримали його.

Раніше, у червні, праворадикали в Перемишлі напали на українську релігійну ходу пам’яті Січових стрільців.

Також в околицях Перемишля польські націоналісти чинили наругу над могилами вояків УПА.

Читайте також:

В СБУ пояснили, чому закрили в’їзд в Україну меру Перемишля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна