В СБУ пояснили, чому закрили в’їзд в Україну меру Перемишля

 

Президент міста (мер) Перемишль Роберт Хома отримав заборону на вʼїзд в Україну від СБУ через його участь в антиукраїнських заходах.
Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на керівника апарату голови СБ України Олександра Ткачука.

“Підстав для такої заборони є чимало, це все відкрита інформація в медіа в Польщі та Україні. Рішення про заборону в’їзду було ухвалено тоді, коли він брав участь в антиукраїнських заходах у Перемишлі”, – розповів Ткачук.

“Це не була разова випадковість. Ми дійшли до висновку, що ця особа відверто і цілеспрямовано розпалювала міжетнічну та міжнаціональну ворожнечу і цілеспрямовано працює в такому напрямку, а це шкодить двостороннім відносинам між Україною і Польщею”, – додав представник спецслужби.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні, 17 січня, з’ясувалося, що Служба безпеки України заборонила вʼїзд в Україну Роберту Хомі – меру польського міста Перемишль, що розташоване біля українського кордону й останнім часом є постійним джерелом конфліктів на міжнаціональному ґрунті.

10 грудня під час “маршу орлят перемиських і львівських”, що відбувся під патронатом мера міста, один з його учасників закричав під Українським народним домом: “Смерть українцям”, а інші учасники ходи підтримали його.

Раніше, у червні, праворадикали в Перемишлі напали на українську релігійну ходу пам’яті Січових стрільців.

Також в околицях Перемишля польські націоналісти чинили наругу над могилами вояків УПА.

Читайте також:

У Перемишлі прокуратура висунула обвинувачення полякові, який кричав “Смерть українцям!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна