У ГПУ розповіли, що слідчі знайшли більшу частину грошей Януковича, ще 200 млн. заарештували в Європі

 

У різних країнах Європи міжнародні партнери України заарештували близько 200 млн. доларів Віктора Януковича та інших представників попередньої влади.
Про це в ефірі “Еспресо.TV” заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

“Нашими міжнародними партнерами сукупно в доларовому еквіваленті заарештовано близько $200 млн. Це в різних європейських юрисдикціях – Латвія, Ліхтенштейн, Швейцарія, Австрія, ще низка країн”, – сказав Єнін.

За словами Єніна, результати розслідування економічних злочинів Януковича стануть відомі упродовж найближчих двох місяців.

“Слідство працює, місяць-два – і будуть підтверджені злочини, якими буде доведено шкоду, нанесену командою Януковича. Це придбання тих чи інших холдингів, футболістів, підприємств на території України, закупівля паливно-мастильних матеріалів і так далі”, – розповів прокурор.

 

“Ці люди стали набагато спритнішими, ніж був свого часу Павло Лазаренко. Він на четвертому-п’ятому коліні виставляв себе кінцевим бенефіціаром, бо він боявся, що його банально “кинуть”. Ці люди запровадили набагато більш тонкі механізми, які значно ускладнюють відстежування цих рахунків.
Сьогодні судами України заблоковано близько $1,5 млрд. Деякі з цих грошей залишаються в цінних паперах – близько $200 млн. Це були облігації внутрішньої державної позики, але валютні. Це була так звана новація команди Януковича”, – розповів Єнін.

Він пояснив, що гроші крали, через підконтрольні фірми розміщували їх, купивши облігації, і гарантовано отримували відсоток прибутку 9-10%, так кошти були вже “відбілені”.

Ігор Єнін уточнив, що слідчим вдалося знайти більшу частину зниклих грошей.

“Ми побачимо якщо не всі 40 млрд. [гривень], то значну частину. Це все буде підтверджено конкретними вироками”, – додав представник ГПУ.

Читайте також:
Порошенко в Давосі з президенткою Швейцарії:
поговорив про гроші Януковича й чекає кредит $100 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна