Туреччина завершила спорудження стіни на кордоні з Сирією

 

Туреччина закінчила будівництво бетонної стіни на кордоні з Сирією та Іраком. Про це повідомляє державне агентство “Анадолу”.

Протяжність модульної бетонної стіни становить 330 кілометрів, на відрізку ще 191 кілометр зведено загородження з колючого дроту.

“Завдяки вжитим заходам, за останній рік попереджено 57 186 спроб незаконного перетину держкордону, причому більшість порушень (89,5%) припало на кордон Туреччини з Сирією. Затримано 424 641 людей, в числі яких громадяни 74 країн світу. Більшість порушників (390 336 осіб) – сирійці”, – йдеться в повідомленні.

В Анкарі наголошують, що завдяки операції “Щит Євфрату” турецько-сирійський кордон значною мірою очищений від терористів “Ісламської держави”.
Після 24 серпня 2016 року, коли почався “Щит Євфрату”, число обстрілів з прикордонних сирійських територій, колись підконтрольних терористам ІДІЛ, зменшилося втричі.

Кількість найманців, які намагалися долучитися до ІДІЛ, порівняно з 2015 роком знизилася в сім разів, зазначає “Анадолу”.

Зазначається, що раніше Туреччина планувала завершити будівництво стіни на кордоні влітку чи навесні 2017 року.
Протяжність самоголише  турецько-сирійського кордону – понад 800 кілометрів.

У свою чергу Болгарія зводить тимчасову стіну на кордоні з Туреччиною, аби вберегтися від нелегальних мігрантів.

Читайте також:
Туреччина вже до весни зведе стіну на кордоні з Сирією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.