Депутат-стрілець Пашинський перед прокуратурою: Я зробив усе правильно, так “хімікусам” і треба

 

У вівторок, 10 січня, на 11:00 було призначено допит у прокуратурі народного депутата Сергія Пашинського у справі про його стрілянину 31 грудня.
Як передає “Новинарня“, про це сам нардеп – голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони повідомив у соцмережі.

“Сьогодні на 11 годину йду на допит в прокуратуру щодо сумновідомого інциденту, який відбувся перед Новим роком. Хочу сказати наступне: я, як ніхто інший, зацікавлений в об’єктивному та публічному розслідуванні цієї ситуації”, – написав Сергій Пашинський.

Він висловився за проведення слідчих експериментів та експертиз, заявивши, що тільки вони “зможуть розвіяти брехню” щодо стрілянини у Васильківському районі 31 грудня.
Пашинський вважає, що закиди з цього приводу на його адресу “вкидає нам в інформаційний простір з-за «поребрика» (з Росії) всяка нечисть”, і цю “брехню… на жаль, «корисні ідіоти» з великим ентузіазмом розповсюджують у нас”.

Як повідомляла “Новинарня“, у Васильківському районі під Києвом за кілька годин до Нового року стався інцидент між депутатом від “Народного фронту”, головою Комітету ВР з питань оборони й нацбезпеки Пашинським та мешканцем Васильківщини В’ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський зі свого пістолета прострелив чоловікові ногу.
За версією депутата, який у 2014 році був головою адміністрації в.о. президента (Турчинова), він застосував зброю лише після того, як зробив попереджувальний постріл вгору, а другий постріл здійснив уже після удару пляшкою, якого йому по голові завдав Хімікус.
Натомість постраждалий Хімікус стверджує, що Сергій Пашинський стріляв без попередження, цілився не в ногу, тож чоловік мусив захищатись.
Обидва сходяться на тому, що Пашинський зі зброєю сам вийшов зі свого авто до Хімікуса.

“Друзі запитують, чи вчинив би я так само, якби ця ситуація повторилася, враховуючи ту кількість бруду, яка вилилася на мене за останній тиждень?
Скажу так. Кожного року в Україні скоюються сотні вбивств, тисячі випадків нанесення важких тілесних ушкоджень, 80% з них – у стані алкогольного сп’яніння. Але це ще не все. 2/3 цих злочинів скоюється не з метою пограбування чи помсти, вони є виключно хуліганством… І якщо хоча б 5% таких «хімікусів» будуть знати, що на спробу насильства вони можуть отримати адекватну відповідь і це їх зупинить, а я вірю, що так і буде, то я зробив усе правильно. Не як народний депутат, а як громадянин, чоловік і батько своїх дітей”, – наголосив Сергій Пашинський у “Фейсбуці” перед походом у прокуратуру.

Читайте також:
Справу про стрілянину Пашинського за статтею “хуліганство” забрала прокуратура

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна