Справу про стрілянину Пашинського за статтею “хуліганство” забрала прокуратура

 

Справу щодо застосування народним депутатом Сергієм Пашинським вогнепальної зброї проти жителя Васильківщини передали до Київської обласної прокуратури. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Кримінальні провадження, порушені за фактом інциденту за участі народного депутата Сергія Пашинського, розслідуватиме Київська обласна прокуратура”, – написала Сарган у “Фейсбуці”.

За її словами, “слідчими прокуратури будуть передопитані усі учасники та свідки даної події, проведені слідчий експеримент та всі необхідні експертизи”.

Прес-служба Київської обласної прокуратури зазначає: “31 грудня 2016 року за фактом інциденту між 38-річним чоловіком та народним депутатом України поліцією Київщини зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.
На місце події невідкладно виїхав прокурор Київської області та його перший заступник.
З метою об’єктивного, повного та неупередженого розслідування вказаних подій прокуратурою Київської області прийнято до свого провадження розслідування вищевказаної [справи].
На даний час вилучено з місця події речові докази, які направлені на експертизи, проведено допити також тривають інші слідчі дії.
Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Київської області”.

ОНОВЛЕНО. Прокуратура вилучила пістолет у народного депутата Сергія Пашинського, з якого він стріляв 31 грудня в Київській області. Про це під час брифінгу 3 січня повідомив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передають “Українські новини“.

Він зазначив, що депутат використовував пістолет австрійської марки Glock.

“Вилучено зброю, вилучено патрони”, – повідомив прокурор. Крім того, в депутата вилучено дозвільну документацію на зброю.

Як повідомляла “Новинарня“, у Васильківському районі під Києвом за кілька годин до Нового року стався інцидент між депутатом від “Народного фронту”, головою Комітету ВР з питань оборони й нацбезпеки Пашинським та мешканцем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський зі свого пістолета прострелив чоловікові ногу.
За версією депутата, який у 2014 році був головою адміністрації в.о. президента (Турчинова), він застосував зброю лише після того, як зробив попереджувальний постріл вгору, а другий постріл здійснив уже після удару пляшкою, якого йому по голові завдав Хімікус.
Натомість постраждалий В’ячеслав Хімікус стверджує, що Сергій Пашинський стріляв без попередження, цілився не в ногу, тож чоловік мусив захищатись.
Обидва сходяться на тому, що Пашинський зі зброєю сам вийшов зі свого авто до Хімікуса.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна