“На Сході надивився на таких гусей”. Чоловік, якого підстрелив депутат Пашинський, розповів власну версію

 

Чоловік, який дістав кульове поранення в ногу після пострілу народного депутата від “Народного фронту” Сергія Пашинського, заявив, що саме Пашинський був винуватцем конфлікту за кілька годин до Нового року.
Про це потерпілий, якого звуть В’ячеслав Хімікус, заявив в інтерв’ю ТСН.

38-річний чоловік назвався приватним підприємцем, жителем Васильківського району Київської області.

За його словами, він напідпитку ішов 31 грудня близько 17:00 години із сусіднього села, куди ходив привітати матір.
В’ячеслав стверджує, що по дорозі додому відгукнувся на прохання незнайомого водія підштовхнути автобус, який заглох. Після, за словами потерпілого, поруч раптово загальмував “Мерседес”, з якого вийшов Пашинський і став погрожувати зброєю.

“Зупиняється “Мерс”, опускається вікно: “Ви, виродки, хоч би лампи включили, що це таке?” Кажу: “Чуєш, йди на …, якщо є чоловіки — нехай вийдуть, поговоримо”. І штовхаємо”, — розповів В’ячеслав із ліжка лікарні Василькова.

“Стоїть цей з пістолетом: “Усім стояти, лежати!” У мене в руці пляшка була — я його відразу й навернув. Я вже надивився на Сході на таких гусей... Ось і все”, — додав постраждалий.

” В АТО офіційно не брав участь, армії помагав”, – каже він.

Голова Комітету ВР з питань оборони і нацбезпеки Сергій Пашинський дістав пістолет, коли йому ще ніхто не погрожував та не наближався, каже Хімікус.

Він стверджує, що депутат в повітря для попередження не стріляв, як стверджує, а відразу цілився на поразку.

“Щастя, що пляшка в руках була — ***л по голові”, — розповів В’ячеслав.

Він заявив, що Пашинський стріляв йому в груди, але, через удар пляшкою, влучив лише в ліву ногу.

Доказом потерпілий називає свої прострелені джинси, на яких залишився слід від пороху. Штани показує дружина потерпілого: вхідний отвір спереду на стегні й вихідний із кров’ю ззаду.

Отвори в штанях розташовані так, що видно: Пашинський стріляв згори вниз, а не з землі, нібито упавши, як він розповідає.

Сам Пашинський коментує інцидент так: “Я застосував цю зброю тільки після удару скляною пляшкою по голові, чому є підтвердження від незалежних свідків. Я зробив попереджувальний постріл вгору, а другий, вже після удару мене пляшкою, здійснив у ногу нападнику”.

Як відомо, справа за участю народного депутата має бути передана в Генпрокуратуру, однак поліція Київщини наразі “розбирається” і не інформує про кримінальне провадження за фактом застосування вогнепальної зброї – лише про “хуліганство” Хімікуса, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за завдання тілесних ушкоджень.

Читайте також:
Депутат Пашинський прострелив ногу раніше судимому мешканцю Київщини

Гумористична версія події від блогера Миколи Воськала:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна