Савченко презенутвала “РУНу” і показала, звідки бере гроші

Позафракційна народна депутатка Надія Савченко у вівторок, 27 грудня, презентувала у Львові свою громадську організацію “РУНА”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на ефір Еспресо.TV.

“Сьогодні ми хочемо вам представити громадську платформу. Це не політичний проект. Партія – це всього лише механізм. Вона у нас з’явиться, коли буде потрібно. В даний час це просто природне об’єднання людей, які чують саму суть, саму ідею, а не якісь гасла і якийсь популізм”, – сказала Савченко.

“РУНА – це “Рух українського народу”, активних мислячих українців. Це “Реформи українського народу” заради зміни системи, справжньою зміни системи. Це “Революція українського народу” як виняткове вимога Революції Гідності”, – розшифрувала вона назву.

Під час презентації своєї організації колишня військовополонена розповіла, звідки вона бере гроші на політичну діяльність всеукраїнського масштабу.

“Ніхто мене не фінансує. Проте є люди, які запитують: “Як ми можемо вам допомогти?” У нас є два відкритих фонди. Один зареєстрований на мене, який відкрила ще моя сестра, коли я перебувала у в’язниці. Другий відкритий на громадську організацію. Є два відкриті рахунки, і ви самі можете вирішувати, як голосувати, як думати, кому вірити. Ці рахунки залишаються для наповнення. Якщо ви бажаєте доєднатися або ідеєю, або фінансами, або якоюсь іншою допомогою, ми завжди відкриті”, – заявила депутат Савченко.

nadiya-savchenko-ruh-rahunok

Вона попросила показати слайд, на якому видно назви й реквізити: Міжнародний благодійний фонд Надії Савченко та ГО “Народний трибунал України”.

Першу організацію створила й очолила Віра Савченко 12 лютого 2016 року для збору коштів заради визволення Надії Савченко й інших українських політв’язнів в РФ, тел +380509457886.

Керівник “Народного трибуналу України” – киянин Сергій Амінович Романов, який також має ГО “Захист прав та інтересів громадян” і виробниче торгово-побутове ТОВ “Сапсан-індсервіс”.

“Головна мета створення «Народного Трибуналу України» (далі НТУ), це реалізація законного народного впливу прямої дії на злочинну владу в цілому та на окремих посадовців-злочинців зокрема, з жорстким дотриманням законів України, чинного КПК…” – читаємо на сторінці в ФБ.

Як писала “Новинарня“, Надія Савченко анонсувала презентацію “Руни” на 26 грудня в Києві, але перенесла у Львів на день пізніше.

Учасниками презентації, окрім Савченко, стали Назар Мухачев, сотник 26-й сотні “Самооборони Майдану”, отаман ГО “Українське козацьке військо” (Київ), а також Теодор Дяків, представник експертної групи “Народний суверенітет” (Львів).

Як писала “Новинарня“, про те, що Савченко створює свій політичний проект, раніше заявляли в партії “Батьківщина”, вона це підтвердила сама.
“Батьківщина” виключила Савченко з партії і фракції у Верховній Раді за її сепаратні переговори з бойовиками “ДНР/ЛНР”.
За те саме Савченко виключили з делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

Читайте також:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

Савченко про свої переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”:
“Людей потрібно забирати, війну – закінчувати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна