“Батьківщина” виключила Надію Савченко з фракції

 

Фракція всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” у четвер, 15 грудня, ухвалила рішення про виключення зі своїх лав народної депутатки Надії Савченко. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу політичної сили.

“Партія «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року внесла Надію Савченко до свого виборчого списку заради звільнення української жінки, офіцера з російського полону.
Час, що минув, довів, що саме високий статус народного депутата та члена ПАРЄ дав можливість підняти питання Надії на найвищий світовий політичний рівень, і це разом з боротьбою українського народу призвело до здобуття її свободи”, – сказано у партійній відозві.

“Якби було можливо повернути час назад, сьогодні ми б зробили для звільнення Надії те ж саме.
Однак, життя засвідчило, що принципи і політичні переконання Надії Савченко та «Батьківщини» не співпадають. Зокрема, «Батьківщина» виступає категорично проти будь-яких переговорів з терористами, проти амністії вбивць українців, проти легалізації бандугруповань на Донбасі”, – зазначили в “Батьківщині”.

“Надія вважає, «що державницька позиція України не є чітко визначеною та доведеною щодо застосування саме такої термінології», – ідеться в заяві.

Відтак парламентська фракція “Батьківщина” обговорила з Надією Савченко всі ці обставини та прийняла рішення про її виключення зі складу фракції.

Нагадаємо, Савченко була обрана до Верховної Ради в жовтні 2014 року як перший номер партійного списку ВО “Батьківщина” в той час, як вона перебувала в ув’язненні в Росії.

Днями стало відомо про поїздку Надії Савченко до Мінська, де вона взяла участь у переговорах із ватажками “ДНР” і “ЛНР” Захарченком та Плотницьким і російськими резидентами.
Депутатка оголосила про домовленості щодо обміну полоненими та закликала українську владу до закінчення війни на Донбасі.

Про новий політичний вибір Надії Савченко читайте у великому матеріалі “Новинарні“:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

Читайте також:
“Історія полону Надії Савченко” стала окремим сайтом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна