Надію Савченко виключили з делегації в ПАРЄ

 

Верховна Рада скасувала своє рішення про обрання Надії Савченко членом постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї Ради Європи.

За відповідний проект постанови на засіданні парламенту в четвер, 22 грудня, проголосували 237 нардепів.

У постанові пояснюється, що Савченко була обрана членом делегації в ПАРЄ позаквотно заради звільнення її з російської в’язниці, через що була порушена рівність умов призначення членів постійної делегації ВР.

У Комітеті Верховної Ради у закордонних справах зазначили, що прийняття попереднього рішення дозволило сприяти звільненню Савченко з російського полону, водночас на сьогоднішній день обставини змінилися.
Таким чином нинішнім рішенням нардепи відновили рівність умов призначення членів постійної делегації ВР у ПАРЄ.

Водночас, як пояснив голова делегації ВР у ПАРЄ Володимир Ар’єв, про обрання будь-яких інших членів делегації наразі не йдеться.

Раніше стало відомо про зміни в складі делегації.

Зокрема, фракція БПП замість Світлани Заліщук делегувала в ПАРЄ Костянтина Усова, а “Опозиційний блок” – Вадима Новинського замість Дмитра Шпенова.

Як відомо, нещодавно Надія Савченко провела в Мінську сепаратну зустріч із ватажками бойовиків “ДНР/ЛНР” та закликала українське керівництво припиняти війну на Донбасі і “забирати хлопців”.

Після цього фракція “Батьківщина” у ВР виключила колишню військовополонену зі своїх лав.

Читайте також:
Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

В ПАРЄ Савченко розповіла, як їздила на окуповані території та спілкувалася з бойовиками

У червні, одразу після звільнення полону, Савченко в ПАРЄ нагадала, що українці платаять за спокій Європи ціною власного життя.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна