Українське телемовлення на Крим стартує до кінця зими

Мовлення українських телеканалів на територію окупованого Криму з телевежі на Чонгарі почнеться до кінця зими. Про це заявив заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко на прес-конференції в четвер, 22 грудня, повідомило агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Оскільки тут залучено кілька органів влади, то я точно не можу прогнозувати і сказати точну дату. Але сказати, що в січні розпочнеться мовлення, в тому числі телевізійне на Крим, – ймовірність 80%, до кінця зими – 100%”, – зазначив Біденко.

Заступник міністра поінформував, що конструкція телевежі практично завершена – вже споруджено 150 м, тепер необхідно завершити кріплення і встановити передавачі.

Також до 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна видати ліцензії для мовлення.

Як повідомляла “Новинарня“, нову телевежу на Чонгарі для мовлення на Крим і південні райони Херсонщини почали зводити 2 грудня.

Читайте також:
Окупанти в Криму не зможуть заглушити сигнал чонгарської телевежі, – Нацрада

Розрив окупаційної пропаганди.
В Білогірському районі Криму мовить лише українське ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна