Окупанти в Криму не зможуть заглушити сигнал чонгарської телевежі, – Нацрада

 

Окупаційній владі Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують у Херсонській області біля КПВВ “Чонгар”.
Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає “Укрінформ”.

“Не вистачить телекомунікаційної інфраструктури, яка існує сьогодні в Криму. Вона не передбачена для того, щоб забезпечувати глушіння. Немає обладнання. І питання електроенергії: якщо вони будуть намагатися це робити, це значить, що вони будуть використовувати дефіцитний ресурс”, – зазначив Костинський.

За його словами, українська телекомунікаційна вежа на Чонгарі з потужністю мовлення 5 кВт буде найбільшою в цьому районі та прилеглих до нього територіях.

“Щоб заглушити 5 кВт, потрібна потужність вища з того боку. А це електроенергія, це відповідні передавачі, і так далі”, – зазначив Костинський.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 грудня біля села Чонгар (Генічеський район Херсонської області) почали зводити телерадіокомунікаційну вежу заввишки 150 м, яка поширюватиме сигнал на південні район Херсонщини й тимчасово окупований Крим.

У Криму заявили, що мовлення українських медіа на територію півострова буде припинено як таке, що не відповідає російському законодавству.

Читайте також:
Крим отримає чотири канали українського цифрового ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна