На Чонгарі почала зводити вежу для мовлення на Крим і південь Херсонщини

 

У селищі Чонгар Генічеського району Херсонської області, неподалік адмінкордону з Кримом, у п’ятницю, 2 грудня, почали зводити телерадіокомунікаційну вежу, яка даватиме сигнал на тимчасово окупований півострів.

Як інформує “Новинарня“, після незаконної анексії Криму Росією у трьох південних районах Херсонщини в ефірі фактично відсутні українські телеканали – лише російське ТБ.

“До кінця року вежа буде побудована. Також до кінця року Нацрадою буде проведено конкурс на мовлення з цієї вежі на частотах 100.7 МГц, 101.4, 105.9 та 107.8. Отже, матимемо чотири радіостанції, які будуть мовити на півдні Херсонщини та на Крим”, – повідомив у соцмережі член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

За його словами, 1 грудня Нацрада також звернулася до Українського державного центру радіочастот щодо прорахунку цифрової частоти для організації цифрового телебачення на територію Генічеського району та анексованого Криму.

“Таким чином, отримаємо і українське FM-радіомовлення, і цифрове телебачення в північному Криму”, – зазначив Костинський.

Як відомо, розвиток мовлення в АТО, на Херсонщині та на територію Криму відбувається в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики.
Комісією керують очільники МІП, Національної ради та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій. Членами Комісії є представники Українського державного центру радіочастот, Херсонська обласна державна адміністрація тощо.

Читайте також:
Крим отримає чотири канали українського цифрового ТБ

Всупереч заявам президента і Стеця, телевежа на Карачуні запрацює не раніше середини листопада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна