У Запоріжжі СБУ викрила мільйонні виплати псевдопереселенцям, з яких фінансувалася “ДНР”

 

Служба безпеки України викрила в Запоріжжі багатомільйонний канал фінансування тероризму через незаконні виплати псевдопереселенцям із Донбасу.
Як повідомляла “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ, справа розслудвалася під процесуальним керівництвом прокуратури.

Правоохоронці встановили, що організатори схеми залучили до її реалізації працівників однієї з банківських та соціальних установ Запоріжжя.

Зловмисники протиправно оформлювали пакет документів для виплати грошей мешканцям тимчасово окупованих територій, які фіктивно реєструвалися переселенцями в Запорізькій області. За домовленістю з керівництвом банку, на них оформлювалися картки, на них зараховувались бюджетні соціальні та пенсійні виплати.

Співробітники спецслужби з’ясували, що гроші потім переводилися у готівку та вивозилися кур’єрами на тимчасово окуповані території. При цьому організатори оборудки регулярно сплачували відсотки з нелегального бізнесу представникам т.зв. “ДНР”, зазначають в СБ України.

Співробітники спецслужби затримали двох учасників угруповання, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального України, під час спроби зняття в банку понад 100 тисяч гривень.
За попередніми оцінками, зловмисники протиправно привласнили майже 12 мільйонів гривень.

Читайте також:
Мінфін надав доступ до реєстру переселенців фірмі з очевидними зв’язками в Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна