Парламент Британії схвалив план уряду щодо Brexit

 

Палата громад британського парламенту висловилася на підтримку покрокового плану уряду про вихід країни зі складу Євросоюзу. У середу, 7 грудня, після шести годин дебатів “за” проголосували 448 депутатів, “проти” – лише 75. Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, переговори з Брюсселем щодо Brexit почнуться не пізніше кінця березня наступного року, як і обіцяла прем’єр Тереза Мей.

Вона потрапила під тиск депутатів, підприємців та інвесторів, які вимагали оприлюднити принаймні загальне уявлення про те, як вона бачить майбутнє відносин Великої Британії з ЄС.

Наразі уряд Мей зобов’язався оприлюднити основні деталі майбутнього переговорного процесу до запуску статті 50 Лісабонської угоди, але не вдаватися в подробиці, розголошення яких може послабити позиції Лондона на переговорах.

Раніше Високий суд Лондона постановив: для введення в дію статті 50 Лісабонського договору (яка передбачає умови і процедуру виходу з Євросоюзу) Тереза Мей повинна отримати схвалення парламенту.

Читайте також:
Британець, який убив депутатку, що агітувала проти Brexit, отримав вищу міру покарання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна