У кулуарах ВР відкрили воєнну виставку скандального “постановочного” фотографа

 

З нагоди 25-річчя української армії у День ЗСУ 6 грудня в кулуарах другого поверху головної будівлі Верховної Ради відкрили постійно діючу експозицію фотопроекту “Коли закінчиться війна…” У церемонії взяв участь голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу ВР.

У експозиції використовуються роботи відомого військового фотографа Дмитра Муравського із різних циклів проекту: “Рани війни”, “Обличчя війни”, “Обійми війни” (2014-16 роки).

Андрій Парубій, вітаючи усіх причетних до Дня Збройних сил України, наголосив: “Українські військові і добровольці протистоять одній з найпотужніших армій світу – армії Російської імперії”..

На думку спікера, “важливо, щоб кожен з нас – і парламентарії, і журналісти – у Верховній Раді України, проходячи на робочі місця, пам’ятали, що ми – парламент воюючої країни, яка стоїть за свою незалежність”.

“Дивіться в очі і обличчя бійців на фотографіях, можливо тоді у нас буде більше розуміння нашої відповідальності, що ми маємо не лише перед нинішнім поколінням, а й перед нашими попередниками, які воювали за незалежність, і перед нашими дітьми, перед наступними поколіннями. Бо від того, яку державу ми їм залишимо, визначатиметься і їхнє майбутнє”, – сказав Андрій Парубій.

У відкритті експозиції взяли участь Дмитро Муравський, народні депутати України, бійці та ветерани АТО, волонтери.

Дмитро Муравський фото ШирокинеЯк відомо, в серпні цього року в ЗМІ та соцмережах спалахнув скандал, пов’язаний із викриттям постановочного характеру фотознімків Дмитра Муравського, зокрема світлини з вибухом у Широкиному, підписаною як така, що нібито зроблена в ході бойових дій (один зі свідків заявив, що для мистецького ефекту було застосовано будівельну суміш, і дитячий візок був привезений у кадр навмисно).
Сам фотограф наполягав на їх справжності та заявляв, що головне – показати героїзм українських військових.
Зрештою міністр оборони Степан Полторак звільнив фотографа-волонтера Муравського з посади свого радника через негативний резонанс навколо фотографії із зони АТО.

Читайте також:
Валерій Пекар: Про постановочні фотографії, пропаганду і перемогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна