Прокуратура закрила справу про незаконне збагачення Лещенка

 

Генпрокурор Юрій Луценко скасував доручення щодо допиту керівника “Української правди” Олени Притули і закрив справу про незаконне збагачення народного депутата Сергія Лещенка, екс-заступника редактора. Про це він заявив журналістам після засідання Регламентного комітету ВР, передає “УП”.

“Ми отримали покази депутата Лещенка, і спішу його порадувати, ми ними задоволені. Вчора я був на лікарняному і зі ЗМІ дізнався про виклик на допит Олени Притули. Сьогодні на нараді я це рішення скасував”, – зазначив Луценко.

“Я вважаю “Українську правду” занадто знаковим ЗМІ, щоб переводити перевірки позик в формат допитів”, – сказав він. “Справа про незаконне збагачення депутата Лещенка, яка була відкрита за заявою депутата Пинзеника – закрита”, – заявив Луценко.

Водночас він повідомив, що з цієї справи виокремлено окреме провадження щодо сплати податків з позики.

“Зараз ми перевіримо, чи були сплачені податки з тих грошей, які позичалися Лещенку, і чи мали його позичальники законні джерела цих коштів. Всіх осіб. Ми з’ясували, що там фігурували не лише пані Притула і вказані Лещенком особи, а й особи, яких Лещенко не вказував. Зараз фіскали перевірять походження цих коштів і сплату із них податків, щоб Лещенко міг заявити, що всі справи проти нього закриті”, – заявив Юрій Луценко.

Як відомо, розслідування щодо квартири Лещенка за заявою депутата від “Народного фронту” Павла Пинзеника веде Головне слідче управління ГПУ. Про те, що СБУ бере участь у розслідуванні, до цього моменту не повідомлялося.
У понеділок, 5 грудня, представник СБУ намагався вручити повістку на допит керівнику “Української правди” Олені Притулі у справі про квартируЛещенка.

Як відомо, на початку вересня розгорівся скандал через придбання Лещенком квартири площею 192 кв м. у новобудові на вулиці Франка у центрі Києва.
Лещенко пояснив, що ціна за квадратний метр там становила 1500 доларів, частину коштів на придбання квартири він позичив у засновниці “УП” Олени Притули терміном на 10 років, решта – це його заощадження та гроші його коханої жінки, діджея Анастасії Топольської,
Керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що у придбанні квартири Сергієм Лещенком є ознаки адміністративного правопорушення через взяття безвідсоткої позики в Олени Притули.

27 жовтня Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо Лещенка “за результатом розгляду звернення народного депутата Павла Пинзеника”.

Тепер Лещенка для дачі показань викликає НАЗК.

Лещенко називає цю кампанію”маразмом”, тиском та політичним переслідуванням.

Читайте також:
У НАЗК встановили порушення при купівлі квартири Лещенком і вимагають штраф.
Депутат не згоден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна