Збройну місію ОБСЄ для Донбасу погоджуватимуть на початку грудня

 

Питання про розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі може бути розглянуто на саміті Організації через півтора тижні.
Про це сказав у понеділок, 28 листопада, на прес-конференції в Берліні офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє “Укрінформ“.

“Зараз ми дуже далекі від того, щоб прийняти рішення щодо організації такої збройної поліцейської місії ОБСЄ для Донбасу. Я виходжу з того, що воно може бути погоджене або навіть вирішене на зустрічі глав МЗС ОБСЄ в Гамбурзі 8-9 грудня”, – сказав Шефер.

Ця зустріч завершує рік головування Німеччини в ОБСЄ.

Шефер зазначив, що діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр “докладає зусиль, щоб отримати підтримку в питанні реалізації у рамках ОБСЄ того, чого впродовж тривалого часу вимагає український президент і того, на що погодився російський президент”.
Проте зробити це дуже нелегко, оскільки потребуватиме компромісу усередині Організації.

Дипломат нагадав, що створення подібної місії стало б “абсолютним прецедентом” і серйозним символічним сигналом, оскільки не було ніколи в історії цієї структури збройних місій, які, як зазначив Шефер, “суперечать суті і духу ОБСЄ”.

Читайте також:
Меркель: Спершу – запуск виборів на Донбасі, потім – збройна місія ОБСЄ і контроль над кордоном

В ОРДЛО вже тренуються протидіяти озброєній поліцейській місії ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна