Німеччина на чолі ОБСЄ обіцяє посилення міжнародної спостережної місії на Донбасі

 

Терміни відновлення режиму безпеки на Донбасі складно прогнозувати, адже представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі не в змозі передбачити, в якому місці регіону і з якою силою спалахне конфлікт.
Про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час “круглого столу”, організованого Фондом Конрада Аденауера та Українським незалежним центром політичних досліджень.

Александр Хуг розповів, що “інтенсивність вогню на лінії розмежування зменшилася, проте відкриті бої не припиняються, важке озброєння [з боку “ДНР/ЛНР”] не цілком відведене”.

Також заступник голови СММ ОБСЄ визнав, що, всупереч мінським домовленостям, міжнародних спостерігачів дуже рідко допускають на лінію державного кордону України, яка перебуває під контролем сепаратистів.

“Іноді вдається вийти на певні ділянки кордону в Донецькій області, але місцеві збройні угруповання перешкоджають моніторингу лінії кордону, яка пролягає на межі Луганської області та Росії, тому ці КПП залишаються недосяжними для спостерігачів ОБСЄ”, – повідомив Александр Хуг.

На цьому ж “круглому столі” заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль запевнив, що, прийнявши головування в ОБСЄ у 2016 році, Німеччина приділятиме першочергову увагу Україні.
За його словами, поширити доступ Спеціальної моніторингової місії на всю територію Донбасу є однією з тактичних задач ОБСЄ.

Читайте також:
“Сепари” звинуватили спостерігача ОБСЄ в шпигунстві

Бойовики обстріляли автомобіль ОБСЄ в Мар’їнці

СММ буде збільшено кількісно та якісно, буде посилено фінансування місії в Україні, пообіцяв представник Німеччини. “Ми винесли уроки з української кризи і повинні їх проаналізувати”, – наголосив Вольфганг Біндзайль.

“Мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрібно оновити 26 березня, і ми підтримаємо продовження цього мандату”, – сказав пан Біндзайль.

Він ще раз підкреслив, що СММ повинна отримати можливість доступу до всієї території на Донбасі для здійснення своїх обов’язків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна