“Сепари” звинуватили спостерігача ОБСЄ в шпигунстві

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що бойовики “ДНР” звинуватили представника місії ОБСЄ у зборі розвідувальних даних біля селища Комінтернове.
Про це йдеться в звіті ОБСЄ за 21 січня, опублікованому сьогодні.

“Члени “ДНР” на блокпосту в Комінтерновому (23 км на північний схід від Маріуполя) відмовили Спеціальній моніторинговій місії у проїзді в напрямку Водяного (19 км на північний схід від Маріуполя), звинувачуючи одного спостерігача в причетності до збору розвідувальних даних”, – ідеться у повідомленні.

Зокрема, бойовики “ДНР” сказали, що представники ОБСЄ можуть прослідувати далі без цього спостерігача, або разом з ним, але за умови, якщо той віддасть особисте обладнання (яке, за твердженням місії, на той час не експлуатувалося).

“Спеціальна моніторингова місія відмовилася і повернулася назад, – зазначено в прес-релізі. – Представник “ДНР” додав, що якщо цей спостерігач приїде до Комінтернового наступного разу, місії ОБСЄ не дозволять увійти в село”.

У цьому ж повідомленні йдеться, що 21 січня сепаратисти відмовили представникам ОБСЄ в доступі в Саханці (24 км на схід від Маріуполя), в Терновому (57 км на схід від Донецька) та на КПП у Веселогорівці (64 км на захід від Луганська).

Нагадаємо, що минулої суботи незаконні збройні формування обстріляли патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Мар’їнці Донецької області.

Читайте також:
ГУР: Росія прислала на Донбас військовий ешелон та колону бойової техніки. Є загроза ескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна