У Британії вбитий експерт у справі отруєного Литвиненка, який приїздив до Росії

Британський ксперт з радіації Метью Панчер, який розслідував отруєння агента російських спецслужб Олександра Литвиненка в Британії, був знайдений мертвим через п’ять місяців після поїздки до Росії. Про це повідомляє The Times.

“46-річний Метью Панчер сплив кров’ю і помер у своєму будинку після того, як завдав собі декілька ножових поранень”, – ідеться у висновку патологоанатома.

Водночас він не виключає причетності до смерті Панчера сторонньої особи.

Як зазначається, за п’ять місяців до цього експерт з радіації приїжджав до Росії.

Як відомо, колишній співробітник російських спецслужб Олександр Литвиненко помер у Лондоні 23 листопада 2006 року. Посмертна експертиза виявила в його організмі високий вміст радіоактивного полонію-210.

21 січня в Лондоні була представлена доповідь британського судді Роберта Оуена за підсумками публічного розслідування смерті Литвиненка. У документі йдеться про причетність до його загибелі російської влади. Суддя назвав “імовірно причетними” до загибелі Литвиненка колишнього голову ФСБ Миколи Патрушева та президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, у 2013 році був знайдений повішеним в Аскоті російський олігарх та опозиціонер Борис Березовський, до якого був близьким Литвиненко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна