“Нормандська четвірка” готує проект дорожньої карти Мінська на рівні радників, Росія погодилася

Дипломатичні радники лідерів країн “нормандської четвірки” (Україна, Франція, Німеччина та Росія) обговорять у п’ятницю, 25 листопада, підготовку проекту так званої “дорожньої карти” з імплементації Мінських домовленостей.
Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє “Укрінформ“.

“Робота над цим документом (проектом “дорожньої карти” з імплементації Мінських домовленостей) триває постійно. Сьогодні також буде у нас прямий діалог на рівні дипломатичних радників у “нормандському форматі”. Ми над цим документом активно працюємо”, – сказав Єлісєєв.

Він нагадав, що на попередньому саміті у Берліні між лідерами “нормандської четвірки” було досягнуто домовленості про проведення зустрічі на рівні глав МЗС до кінця листопада. У понеділок під час телефонної розмови між президентом України та канцлером Німеччини Ангелою Меркель також було домовлено про доцільність проведення міністерської зустрічі 29 листопада з метою обговорення проекту “дорожньої карти” імплементації Мінських домовленостей.

“Дуже важливо, що, незважаючи на різні заяви, російська сторона все-таки прийняла рішення взяти участь. Важливо, щоб цей захід відбувся. Нам потрібно, щоб міністерський формат працював, адже остання така зустріч відбулася багато місяців тому”, – заявив заступник голови АП.

Він висловив сподівання, що міністерська зустріч 29 листопада “буде корисною”.

Читайте також:
Кучма прогнозує три варіанти “дорожньої карти” щодо Мінська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.