Мінськ – перше місто за межами РФ, яке підписало угоду із окупованим Севастополем

У Москві керівники Мінська та тимчасово окупованого Росією Севастополя підписали угоду про співпрацю між міськрадою білоруської столиці та створеними РФ “законодавчими зборами Севастополя”.

За даними білоруської служби “Радіо Свобод”, Мінськ став першим містом за межами Росії, яке підписало подібну угоду з тимчасово окупованим Севастополем.

Відомо, що з білоруської сторони документ підписав голова Мінміськвиконкому Андрій Бугров, з боку Севастополя – голова російських Законодавчих зборів Володимир Нємцев.

Підконтрольний РФ глава Севастополя заявив, що готовий поділитися з мінськими депутатами «досвідом законотворчості та правового регулювання відносин у громадянському суспільстві, а також у сфері патріотичного виховання та культурно-історичної спадщини».

Нагадаємо, що минулого року Білорусь увійшла до п’ятнадцяти країн, які проголосували проти резолюції «Положення з правами людини на тимчасово окупованих територіях України, включаючи Автономну Республіку Крим і місто Севастополь», ухвалену 19 грудня Генеральною Асамблеєю ООН.
Білорусь офіційно не визнавала Крим частиною Росії, але з боку її влади кілька разів лунали заяви про «фактичне» визнання.

Читайте також:
У Мінську – тотальний погром усього білоруського. Що робити Києву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна