В СБУ повідомили про кількість справ, відкритих за сепаратизм і тероризм

 

Служба безпеки України розслідує загалом майже 4 тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних із тероризмом і сепаратизмом.
Зокрема, за статтею 110 Кримінального кодексу – “посягання на територіальну цілісність і недоторканість України” – відкрито 743 кримінальні провадження. Про це, як повідомляє “Новинарня“, в ефірі “5-го каналу” заявив радник голови СБУ Ярослав Антоняк.

“З 2014 року СБУ порушено зокрема за ст. 109 Кримінального кодексу – “дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення Конституційного ладу” – близько 50 кримінальних проваджень, за ст. 110 ККУ – це власне те, що ми називаємо сепаратизм, це посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни – 743 кримінальні провадження, за ст. 111 – “державна зрада” – порушено 142 кримінальні провадження”, – розповів Антоняк.

“Зокрема нещодавно, декілька днів тому вся країна стала свідками, як контррозвідка СБУ провела операцію по затриманню осіб, відносно яких порушено кримінальні справи за ст. 111, це колишні військовослужбовці України, які перейшли на сторону РФ і були затримані поблизу КПВВ “Чонгар”, – нагадав він.

“Є ще також статті, які пов’язані з терористичною діяльністю, це ст. 258 – “створення терористичної групи чи терористичної організації” – тут майже 2500 справ”, – додав радник голови СБУ.

За його словами, за статтею 258-5 КК (“фінансування тероризму”) відкрито близько 400 кримінальних проваджень.

“Треба також зазначити, що слідчими СБУ оголошено про підозру 220 особам за вчинення злочинів вказаної категорії. До судів направлені вже обвинувальні акти щодо 1127 осіб, 290 із них визнано винними і засуджено вже до різних строків ув’язнення, а слідство у 1175 триває на даний момент,” – сказав Антоняк.

Читайте також:
Бразильський найманець “ДНР” арештований на два місяці і вже пішов на співпрацю з СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна