Результати Мінська: КПВВ “Золоте” може відкритися до 10 грудня, обговорюють воду, вибори й Дебальцеве

 

Тристороння контактна група з питань врегулювання на Донбасі на засіданні в Мінську в середу, 23 листопада, попередньо погодила відкриття КПВВ “Золоте” на Луганщині до 10 грудня.
Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

“Суворо дотримуючись узятих на себе зобов’язань, сьогодні вранці Україна була повністю готова до запуску роботи КПВВ в Золотому. Однак представники ОРДЛО продовжують блокувати його роботу.“Під час засідання Тристоронньої контактної групи було досягнуто попередньої домовленості про відкриття цього пункту пропуску до 10 грудня. Українська сторона готова до роботи вказаного КПВВ ще з березня 2016 року, – написала Оліфер у “Фейсбуці”.

За її словами, під час роботи підгрупи з безпеки Україна також укотре порушила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 року, відповідно до якої місто Дебальцеве має перебувати під контролем України.

“Подальша імплементація Рамкового рішення про розведення сил і засобів може статися після демілітаризації Дебальцевого. За умови дотримання режиму тиші з боку ОРДЛО розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської можна провести з 26 листопада 2016 року”, – додала прес-секретарка Кучми.

Вона також зазначила, що Тристороння контактна група ухвалила рішення про те, щоб на наступній зустрічі в Мінську заслухати Віктора Медведчука і представників ОРДЛО про хід звільнення незаконно утримуваних осіб.

У той же час в політичній підгрупі, за її словами, триває обговорення модальностей виборів в ОРДЛО.

“В економічній підгрупі Україна порушила низку принципових питань. Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму оплати за воду“, – повідомила Оліфер.

“Такий механізм необхідний для подальших безперебійних поставок води жителям всієї Луганської області. Незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРДЛО протягом двох місяців не присилає свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення поставок води”, – додала речниця.

Читайте також:
У Мінську з’ясувалося, що Росія затримала в себе громадянина України
й передала його в “ДНР” як нового заручника

Під Новий рік Україна збільшить дозволи на провезення через КПВВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна