Франція сприятиме введенню “безвізу” для українців

 

Франція незмінно підтримуватиме запровадження безвізового режиму для громадян України.  Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон під час зустрічі з директором департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволодом Ченцовим, повідомляє прес-служба МЗС.

Посол Франції Ізабель Дюмон також відзначила готовність офіційного Парижа сприяти Україні у впроваджені реформ у візово-міграційній сфері. У цьому контексті домовлено активізувати діалог на рівні причетних міністерств і відомств двох держав.

Під час зустрічі було обговорено розвиток ситуації навколо розгляду законодавчої пропозиції щодо запровадження ЄС безвізового режиму для українських громадян. Представник МЗС поінформував про досягнутий прогрес у виконанні критеріїв Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, зокрема у сфері боротьби з корупцією, а також відзначив важливість збереження позитивної динаміки розгляду проекту рішення як в Європейському парламенті, так і в органах Ради ЄС.

Читайте також:
Порошенко ще не втратив надію на “безвіз” у листопаді

Українські НУО за підсумками е-декларування закликали Євросоюз виконати безвізове зобов’язання

В МЗС пояснили, чому Європарламент не вніс питання в “безвізу” до порядку денного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна