До ВР прийшло подання на Новинського, сам він уже в Греції. ДОКУМЕНТ

 

До Верховної Ради надійшло подання на притягнення народного депутата Вадима Новинського (“Опозиційний блок”) до кримінальної відповідальності. Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій на своїй сторінці “Фейсбуці”.

“Щойно отримав подання від Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського. Як завжди, невідкладно скерував на розгляд Регламентного комітету ВРУ”, – написав він.

podannya-novinskiy

Цього ж дня, у п’ятницю, 4 листопада, Вадим Новинський вранці залишив територію України – вилетів до Греції. Про це повідомив журналістам в Одесі голова Служби безпеки Василь Грицак, передає “Інтерфакс-Україна”.

“За нашими даними, Новинський сьогодні вранці о 9.30 вилетів до Греції, в Салоніки, з Жулян (аеропорт “Київ”) своїм бортом”, – сказав він.

Напередодні Новинський анонсував цю поїздку на Афон, де зараз у складі паломницької групи перебуває предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій. Депутат обіцяв повернутися орієнтовно в понеділок.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада оприлюднив подання до ВР, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Предмет правопорушення – незаконна ізоляція у вересні-грудні 2013 року помічника глави УПЦ МП Олександра Драбинка, до якої, за версією Генпрокуратури, був причетний Новинський, а також президент Янукович та правоохоронці Києва.
Як відомо, саме в той час влада тиснула на хворого митрополита Володимира, аби він зрікся керівництва в УПЦ МП на користь ставленика Януковича.

Читайте також:
“Різне ставлення до церкви”. Олігарх Новінський
і митрополит Драбинко прокоментували свою “бійку”

Опозиціонера Новінського можуть позбавити депутатської недоторканності
через побиття священника

Генпрокуратура допитала предстоятеля УПЦ МП у справі Новинського-Драбинка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна