Депутат Новинський, якого хочуть позбавити імунітету, оголосив про намір виїхати з України

 

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка, 7 листопада. Про це він повідомив у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради після появи інформації про можливе притягнення його до кримінальної відповідальності.

“Нікуди з країни не їхав, не їду і їхати не збираюся. Єдине, оголошую про це публічно, у мене була запланована завтра поїздка на Афон. Там зараз перебуває блаженніший митрополит Онуфрій, і я приєднуюся до його паломницької групи. Повертаюся звідти, швидше за все, в понеділок. Це була запланована поїздка”, – заявив депутат.

За словами Новинського, провадження Генпрокуратури щодо нього є політично вмотивованим.

“Це абсолютно політично мотивована справа. Це тиск на опозицію”, – заявив Новинський, додавши, що вся справа базується на неправдивих свідченнях однієї особи, яку саму варто притйгнути до відповідальності.

Раніше в четвер, 3 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного Вадима Новинського.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, сьогодні подання на Новинського було підписане Юрієм Луценком і найближчим часом буде передане до парламенту.
“Вадим Новинський проходить по епізоду узурпації влади на церкву як співучасник”, – сказала Сарган.

Читайте також:
Стало відомо, за що Луценко хоче притягнути Новинського до кримінальної відповідальності

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського не швидше ніж через тиждень. Про це в коментарі “Українській правді” заявив в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

Він зазначив, що ще не отримав текст подання ГПУ.

“Прикинемо по строках: він (Луценко) виставив на “Фейсбук”, значить воно до мене прийде до кінця тижня. Скоріше за все, через тиждень – на пленарний”, – сказав Пинзеник.

“Технологія дуже проста: одержує подання Верховна Рада, після того Новинському 5 днів на пояснення, він дає пояснення, призначаємо засідання комітету… Самі порахуйте, виходить якраз десь тиждень – на наступний пленарний”, – розповів він.

Згідно із інформацією на сайті Верховної Ради, наступний пленарний тиждень почнеться 15 листопада.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна