У зоні відчуження піймали п’ятьох туристів з України та Білорусі

 

Прикордонники затримали затримали п’ятьох туристів, які намагалися потрапити у зону відчуження. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби.

“Так, учора на Київщині – на напрямку “Старі Соколи-Розсоха” – прикордонники Житомирського загону спільно з представниками поліції затримали двох екстремальних туристів з смт. Куп’янськ. Вони намагались незаконно потрапити в зону відчуження. Наразі на 23 та 27-річних жителів Харківщини за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнала радіоактивного забруднення, складені процесуальні документи”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, ще одного громадянина України та двох громадян Білорусі співробітники поліції затримали на напрямку “Дитятки – Черевач”.

Стосовно затриманих складені протоколи за ч.1 ст.46 КУпАП (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення).

Загалом тільки з початку року прикордонники Житомирського загону із взаємодіючими органами затримали 86 осіб, які намагались потрапити до Чорнобильської зони з метою незаконного збору металобрухту та туризму. Серед екстремалів були не тільки українці, а й громадяни Білорусі, Росії та Чехії.

Читайте також:
Чорнобильська зона стане заповідником комуністичного режиму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна