Спецслужби мають розслідувати кібератаки на сервери НАЗК, – ДССЗЗІ

 

Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) Леонід Євдоченко повідомив, що в останній тиждень декларування сервери НАЗК працювали із понаднормовим навантаженням та піддавався регулярним кібератакам, які має розслідувати СБУ.
Про це він заявив на прес-конференції 2 листопада, повідомляє “Європейська правда“.

“У пікові періоди було 150 документів за хвилину. Кількість сесій, в тому числі запитів до реєстру, була більше 40 тисяч за секунду. Сукупний трафік (за період декларування) склав 10 терабайт”, – розповів він.

Також Євдоченко повідомив про атаки на сервер е-декларування: “Щоденно реєструвалося більше 3000 інцидентів кібербезпеки, в тому числі DDoS-атаки, і це ускладнювали роботу системи”.

За словами Євдоченка, ближчим часом ДССЗЗІ звернеться до правоохоронних органів, “щоби були встановлені не лише виконавці, але й замовники цих атак”.

“Водночас, жодних несанкціонованих втручань до реєстру не відбулося, усі подані дані збережені і захищені у відповідності до закону”, – додав посадовець.

Читайте також:
Голова НАЗК поскаржилась на критику та пообіцяла виправити проблеми з е-декларуванням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна