Аласанію змусили залишити пост в НТКУ та вже готують на його місце людину з БПП, – Найєм

 

Генерального директора Національної телекомпанії України Зураба Аласанію  змусили залишити пост глави UA: Перший. Про це написав у “Фейсбуці” нардеп  Мустафа Найєм.

“Зураба Аласанію фактично змусили залишити пост глави UA: Перший. Суть проста – під різними приводами в бюджеті на наступні рік телеканалу не виділили необхідних коштів для проведення Євробачення, зобов’язавши при цьому бути відповідальним за захід. Не бажаючи порушувати закон і брати відповідальність за штучний провал конкурсу Зураб написав заяву про звільнення”, – написав він.

Найєм розповів, що Аласанія протягом двох років не дозволяв владі й бізнесу втручатися в редакційну політику каналу з 97% покриттям аудиторії.

Крім того нардеп повідомив, що з його джерел стало відомо прізвище і ім’я людини, яку зараз готують на пост майбутнього глави Першого національного.

Це один з депутатів Блоку Петра Порошенка, наближений до адміністрації президента і традиційно курирує приховану і відкриту інформаційну підтримку глави держави. Немає нічого поганого в тому, що такі люди є. Катастрофа в тому, що через три роки після президентства Віктора Януковича влада не залишає бажання контролювати суспільне мовлення”, – написав Найєм.

Також він нагадав що разом з провідними журналістами у вівторок, 1 листопада, було створено суспільно-політичну коаліцію “За суспільне мовлення” і висунули публічні вимоги до колег, голови парламенту, президента і прем’єр-міністра України.

Читайте також:
Аласанія подав у відставку через проблеми з бюджетом Євробачення та майбутнього Суспільного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна