Maruv готова відмовитися від гастролей у РФ заради виступу на “Євробаченні”

 

Співачка Maruv, що здобула перемогу в національному відборі на “Євробачення”, заявила, мовляв, на неї чинять тиск в спробах змусити відмовитися представляти Україну на конкурсі.

“Останні 24 години були найбільш емоційними в моєму житті. Я здобула чесну перемогу у національному відборі на “Євробачення-2019″, отримавши максимальну підтримку від телеглядачів і високий бал від членів журі. Але тепер нашу з вами перемогу хочуть забрати”, – написала співачка у Facebook.

Вона наголосила, що готова відмовитися від виступів в Росії і взяти на себе всі витрати з участі в конкурсі, передає Zaxid.net.

“Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати по участі в міжнародному конкурсі”, – зазначила вона.

Співачка розповіла, що договір Національної спілки телерадіомовлення України (НСТУ) забороняє їй будь-яку імпровізацію на сцені (порушення призведе до штрафу в близько 2 млн. гривень) і неузгоджене спілкування з журналістами, а також зобов’язує виконувати будь-які вимоги і вказівки НСТУ, а також передати авторські права на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music.

“Натомість від НСТУ я нічого не отримую: ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промоції. Навіть візою я повинна займатися сама”, – йдеться у повідомленні.

Серед обов’язків НСТУ в договорі зазначено “давати підказки щодо правил проведення конкурсу” і “з дозволу НСТУ взяти десять осіб за свій рахунок”.

“Я відчуваю тиск! І бачу явні спроби змусити мене відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі “Євробачення-2019”, – додала Maruv.

Нагадаємо, що напередодні переможцем національного відбору пісенного конкурсу Євробачення стала співачка Maruv. Виконавиця активно гастролює в Росії, зокрема у квітні мають відбутися її сольні концерти у Москві та Санкт-Петербурзі.

Анна Корсун, таким є справжнє ім’я співачки, додала, що її слухають прихильники з різних країн. За її словами, вона несе мир, адже у її слухачів є спільні чати.

Вона додала, що не варто судити всіх росіян за одним президентом, оскільки “не може бути 4 мільйони чи мільярди поганих жителів Росії, які хочуть воювати”.

На таку обмовку Maruv у кількості російського населення, ведучий нацвідбору Сергій Притула зауважив, що про 4 мільярди мріє хіба що російський президент, а про 4 мільйони – всі українці.

Перемога Maruv викликала значне суспільне обурення. Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко заявив, що Maruv не може представляти Україну на “Євробаченні“.

Своєю чергою, член правління НСТУ Олександра Кольцова заявила, що протягом 48 годин  після відбору пройде “узгодження представника України на Євробаченні-2019”.

Читайте також:
НСТУ має ухвалити державницьке рішення щодо участі Maruv у “Євробаченні”, — Сидоренко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.