В НАБУ пояснили, коли реагуватимуть на е-декларації

 

Національне антикорупційне бюро перевірятиме декларації лише після появи інформації про незаконне збагачення декларантів у ЗМІ, від НАЗК чи подання ними завідомо недостовірних даних. Про це повідомляє прес-служба НАБУ у спеціальному роз’ясненні.

“Перевірка декларацій на предмет незаконного збагачення і внесення до них завідомо недостовірних даних є обов’язком Національного агентства з питань запобігання корупції (відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»).

Національне антикорупційне бюро долучатиметься до перевірки відомостей в окремих випадках. А саме:

  • за зверненням самого НАЗК;
  • у відповідь на публікації в ЗМІ із висвітлення фактів про незаконне збагачення декларантів чи подання ними завідомо недостовірних даних;
  • у разі виявлення відомостей, що можуть свідчити про незаконне збагачення чи внесення завідомо недостовірних даних фігурантами проваджень, які розслідують детективи НАБУ.

Факти, виявлені в ході таких перевірок із боку НАБУ, що свідчитимуть про незаконне збагачення осіб, які не є підслідними Бюро, є підставою для порушення кримінального провадження з боку інших правоохоронних органів”, – ідеться в повідомленні.

НАБУ зазначає, що проведення суцільних перевірок даних, які містять електронні декларації, покладене на НАЗК – Національне агентство з питань запобігання корупції.

“Зі свого боку НАБУ готове надати методологічну допомогу НАЗК у роботі з поданими деклараціями”, – запевнили в прес-службі Бюро.

Читайте також:
КВУ: антикорупційна реформа в частині е-декларування є успішною

Головний військовий прокурор має дві ділянки, чотири дорогі годинники й жінку-мільйонерку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна