Бюро Інтерполу в Україні бере хабарі за неоголошення в розшук, – Матіос

 

Деякі співробітники Бюро Інтерполу в Україні перешкоджали направленню в головний офіс організації матеріалів для оголошення в міжнародний розшук низки осіб, за що отримували неправомірну вигоду. Це стверджує головний військовий прокурор – заступник генпрокурора України Анатолій Матіос.

“Проблема в тому, що “пошта” – скажу простою мовою – якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала: направляти в Інтерпол чи залишити і відправити назад слідчому. Є офіційні свідчення – офіційні документи, де було написано: не вважаємо за доцільне… Вони вгадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні”, – сказав Матіос в ефірі “Шустер Live” у п’ятницю ввечері, 28 жовтня.

 

“У нас є свідчення, оперативні та документальні дані, що за кожен такий ляп у правоохоронній роботі були виплачені і сплачуються в деяких моментах щомісячні неправомірні вигоди, фактично хабарі, за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення у розшук до кінця”, – стверджує головний військовий прокурор.

Анатолій Матіос зазначив, що наступного тижня в прокуратурі ухвалять процесуальне рішення за результатами вивчення матеріалів щодо можливих ознак посадових злочинів в діяльності окремих співробітників українського бюро Інтерполу.

Читайте також:
Інтерпол відмовив Україні в міжнародному розшуку Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна