Гройсман у Франції обговорив розгортання поліцейської місії на Донбасі та реформи

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро обговорили перспективи запровадження озброєної поліцейської місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Донбасі. Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабінету.

“Сторони також обговорили питання розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ і розмінування територій на Донбасі”, – сказано в ньому.

Під час зустрічі вони обговорили стан виконання “мінських домовленостей” і лібералізацію візового режиму.

Гройсман наголосив, що альтернативи “мінським домовленостями” немає, і Україна дотримується взятих на себе зобов’язань.

Голова уряду зазначив, що анексія Криму супроводжується прискореною мілітаризацією півострова і повністю змінила безпекову ситуацію в регіоні.

Окремо прем’єр подякував Франції за ініціативу створення проекту плану заходів з імплементації досягнутих у Мінську (Білорусь) домовленостей (“дорожня карта”) і за надані пропозиції до нього.

Також Гройсман з головою Сенату Парламенту Франції Жераром Ларше обговорив процес реформ, що здійснюються українським урядом, зокрема у сфері децентралізації.

“Прем’єр-міністр поінформував співрозмовника про реформи, розпочаті урядом. Зокрема, Кабмін продовжує децентралізацію влади, здійснює боротьбу з корупцією”, – сказано в ньому.

Крім того, Гройсман поінформував Ларше про поточну реформу державної служби, дерегуляції в енергетичній та фармацевтичної сферах.

Він наголосив, що Кабмін має намір провести швидкі й ефективні економічні реформи для забезпечення належних соціальних стандартів.

Прем’єр-міністр зазначив, що Україна високо цінує підтримку Франції на шляху реформ і подякував Ларше за особисту ініціативу і пропозицію щодо сприяння Україні у сфері децентралізації.

Крім того, сторони торкнулися питання виконання домовленостей, досягнутих у Мінську (Білорусь).

Голова Сенату Франції погодився з головою уряду про необхідність виконання “мінських домовленостей” і висловив готовність підтримувати Україну на цьому шляху.

Читайте також:
Генсек ОБСЄ: Спершу вибори на Донбасі, потім – поліцейська місія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна