Повернення Каськіва з Панами затягнеться щонайменше до середини 2017 року

 

Влада Панами призупинила екстрадиційну перевірку щодо екс-голови Державного агентства України з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва до вирішення питання надання йому політичного притулку.

“На цьому етапі екстрадиційна перевірка щодо Каськіва припинена до моменту завершення розгляду його клопотання про надання політичного притулку”, – сказав заступник генпрокурора Євген Єнін журналістам 25 жовтня, відповідаючи на питання агентства “Інтерфакс-Україна” щодо екстрадиційних процедур стосовно Каськіва.

Він пояснив, що за формальною процедурою це триває півтора місяця, якщо Каськів не оскаржуватиме рішення компетентних органів Панами щодо надання йому притулку.

“Ми розраховуємо, що процес триватиме шість місяців (щодо надання притулку), після цього [ще] до трьох місяців триватиме процедура екстрадиційної перевірки”, – сказав Єнін.

Як повідомлялося, 8 вересня стало відомо про отримання ГПУ від Інтерполу підтвердження про арешт в Панамі екс-голови Держнацпроекту часів Януковича Владислава Каськіва. Єнін тоді зазначав, що протягом 48 годин після затримання буде проведено судове слухання, під час якого стане відома процедура видачі в Україну.
У разі добровільної згоди з боку Каськіва ця процедура може тривати 30 днів.

12 вересня Панамський суд обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді арешту або застави 600 тисяч доларів. Він подав клопотання про політичний притулок, сплатив заставу й на початку жовтня вийшов на свободу.

Влад Каськів був оголошений в міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Читайте також:
Каськів у Панамі купив нерухомість, вдвічі дорожчу за Лещенка, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна