Каськів у Панамі попросив притулку і може вийти під заставу

 

Панамський суд обрав екс-голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України часів Януковича Владиславу Каськіву запобіжний захід у вигляді застави у сумі 600 тисяч доларів та обмежив його пересування в Панамі. Про це вранці 10 вересня повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Щойно Каськів сплатить гроші, його звільнять з під варти.  Каськіва зобов’язали двічі на тиждень відмічатися у відділку місцевої поліції” ,- зазначив Єнін.

Нагадаємо, раніше він повідомляв, що Каськіву обрали “тимчасовий арешт” терміном до 40 днів.

Також заступник генпрокурора поінформував, що інформація про готовність Каськіва до співпраці з українськими правоохоронцями виявилася “липою”.

“Скороченої процедури екстрадиції не буде. Каськів подав клопотання про політичний притулок. Шанси на задоволення вкрай низькі, однак це додатковий час”, – написав Єнін.

Як відомо, 8 вересня Інтерпол підтвердив затримання в Панамі екс-глави Держнацпроектів Владислава Каськіва в Панамі.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко вперше повідомив про затримання на території Республіки Панама Владислава Каськіва, який оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (“розкрадання”) та інші службові злочини.
Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції екс-чиновника.

Сам Каськів переконував, що його не затримували. При цьому його не випустили на територію Коста-Рики.

25 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений у розшук. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України. На той час Каськів перебував за кордоном.

Ішлося про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7,5 млн. гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, які виявилися фіктивними.

Як заявляв міністр Аваков, на стадії розслідування перебуває ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів. У ЗМІ зазначають, що до цих афер можуть бути причетні покровителі Каськіва Клюєв та Льовочкін.

Читайте також:
ГПУ: Каськів у Панамі має статус підозрюваного. Сам він каже, що його не затримували

Каськів має шанси потрапити до панамської в’язниці, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.