В ГПУ знову повідомляють про затримання Каськіва в Панамі, – ЗМІ

 

Колишнього главу Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва затримали в Панамі. Про це “РБК-Україна” повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Повідомляється, що протягом 48 годин має відбутися слухання по справі Каськіва

“У разі його згоди на добровільну видачу, екстрадиція відбуватиметься за спрощеною процедурою і триватиме до 30 днів для узгодження всіх процедурних питань з українською стороною (надання даних представників України, які прибудуть в аеропорт Токумен (Панама, – ред.) для здійснення передачі та узгодження всіх логістичних питань)”, – заявив Луценко.

У разі відмови Каськіва від добровільної видачі, за законодавством Панами стороні надається 60 днів для захисту своїх інтересів і подачі контраргументів на матеріали компетентних органів України. Однак, панамська сторона запевняє, що поки не бачить підстав для відмови у видачі Каськіва”, – зазначив генпрокурор України.

Луценко також підкреслив, що наразі в діях Каськіва на території Панами не виявлено порушень кримінального законодавства країни.

“У разі вчинення Каськівим кримінального злочину це не стане перешкодою до його видачі, оскільки Україна і Панама зможуть домовитися про подальше повернення громадянина України в Панаму для проведення суду та відбування покарання (така практика використовується при видачі громадян США)”, – додав генпрокурор.

Як відомо, 18 серпня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Владислава Каськіва, який оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (“розкрадання”) та інші службові злочини.

Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції екс-чиновника.

25 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений у розшук. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України. На той час Каськів перебував за кордоном.

Читайте також:
ГПУ: Каськів у Панамі має статус підозрюваного. Сам він каже, що його не затримували

Каськів має шанси потрапити до панамської в’язниці, – ГПУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.