Правоохоронці оголосили в розшук голову Нацпроектів часів Януковича

 

Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів оголошений у розшук. Каськіву повідомлено про підозру в розкраданні державних коштів, його майно заарештовано, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

“Каськів оголошений у розшук. Йому повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України”, – написав глава МВС у соцмережі сьогодні, 25 березня.

Департаментом захисту економіки, спільно з Генпрокуратурою, розслідувано і доведено для розгляду в суді один із багатьох протиправних епізодів діяльності екс-глави Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами часів Януковича Владислава Каськіва. Йдеться про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7 500 000 гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, як виявилися фіктивними.
Рішенням суду Каськів, тривалий час ховається за кордоном, оголошений у розшук, на його майно накладено арешт”, – зазначив Аваков.

За його словами, на стадії розслідування перебуває ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів.

Вказані статті Кримінального кодексу передбачають, відповідно, скоєння таких злочинів: “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою” (карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна); “службове підроблення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки” (від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Нагадаємо, під час Помаранчевої революції 2004 року Владислав Каськів був одним із лідерів так званої “жовтої” “Пори” – координатором коаліції громадських організацій України “Свобода вибору”, надалі став радником президента Ющенка (2005-2006) та головою політради “Громадянської партії “Пора”, блоку партій “Пора” – ПРП”.
Народний депутат України VI скликання від блоку “Наша Україна” – “Народна самооборона”, радник прем’єр-міністра Тимошенко з питань іноземних інвестицій (2009-2010).
У 2010-2014 роках Владислав Каськів перейшов на бік Януковича та обіймав посаду керівника Нацпроектів – очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Жоден із проектів не було реалізовано (зокрема термінал із прийому скрапленого газу, швидкісний поїзд в аеропорт “Бориспіль” тощо), хоча інвестиції й державні кошти на це залучалися.
При цьому Каськів ще під час роботи в Нацпроектів відзначився кількома скандалами – наприклад, для підняття іміджу національного проекту “LNG-термінал” підписав фіктивний “контракт” з іспанським лижним інструктором Жорді Сарда Бонвехі, який видавав себе за представника Gas Natural Fenosa.

Читайте також:
Бутусов: Порошенко скасував боротьбу з корупцією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.