Ще п’ять країн приєдналися до санкцій ЄС проти Росії

 

Україна і ще чотири країни – не члени ЄС приєдналися до продовжених до 15 березня 2017 року санкцій Євросоюзу, запроваджених у зв’язку з порушенням територіальної цілісності України. Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, яку цитує “Європравда”.

“Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, члени європейської економічної зони Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС [про продовження санкцій]”, – сказала Могеріні.

Зазначається, що ці держави приведуть свою політику у відповідність до згаданого рішення Ради ЄС.

“Європейський Союз бере до уваги ці зобов’язання і вітає їх”, – заявила очільниця європейської дипломатії.

Як відомо, у вересні Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб та 37 організацій за агресію проти України.
У Раді ЄС нагадали, що є кілька заходів Євросоюзу у відповідь на кризу в Україні, в тому числі: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2017 року; і обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2017 року.

Читайте також:
Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна