У Судаку, що в окупованому Криму, завалили пам’ятник Леніну. ФОТО

 

У ніч на 21 жовтня невідомі зруйнували пам’ятник Леніну, встановлений в міському саду Судака (окупована територія АР Крим). Про це повідомляє сайт Судак.me.

З оприлюднених фото видно, що низькопробна статуя вождя більшовиків Володимира Леніна була скинута з високого п’єдесталу й розбилася – у фігури безповоротно втрачена голова, кисті рук, ступні, в кількох місцях тріснули ноги тощо.

lenin-sudak

“Пам’ятник Леніну в міському саду для судакчан – символ історії розвитку міста в радянський період. Я впевнений, винні будуть встановлені і понесуть суворе покарання. А пам’ятник ми відновимо”, – прокоментував подію голова адміністрації Судака Володимир Сєров.

lenin-sudak-2Пам’ятник вождю Жовтневої революції був встановлений в Судаку е в 1930 році, до 60-річчя з дня народження Володимира Леніна. В період ІІ світової війни пам’ятник був зруйнований, в 1955 році його відновили, 1969 року він був поставлений на облік як пам’ятка історії та монументального мистецтва під №449.

Нагадаємо, відповідно до закону про декомунізацію на всій території України мають бути демонтовані пам’ятники Леніну, іншим комуністичним і радянським діячам.

Читайте також:
У Севастополі повалили пам’ятник Леніну: не вандалізм, а курйоз. ФОТО

В окупованій Макіївці завалили Леніна

У Донецьку “терористи” підірвали пам’ятник Леніну. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна