Міноборони після 9 років суперечки остаточно відбило у фермерів землі Тарутинського полігону

 

До сфери управління Міністерства оборони України повернуто 2872 га земель Тарутинського полігону (Одеська область), які раніше були незаконно надані в користування комерційним структурам для вирощування сільськогосппродукції, передає “Новинарня“.

“Вищим судовим органом в системі судів поставлено крапку щодо спорів, пов’язаних із вилученням Тарутинською районною державною адміністрацією Одеської області земельних ділянок Тарутинського загальновійськового полігону.
Так, Верховним Судом України 21 вересня 2016 року залишено без змін постанову Вищого господарського суду України, якою визнано недійсними договори оренди земельної ділянки загальновійськового полігону укладені Тарутинською РДА з приватним підприємством”, – повідомляє прес-служба МОУ.

Фактичне повернення земель відбулося станом на 18 жовтня, зазначили у відомстві.

Як повідомляла раніше військова прокуратура, спір за Тарутинський полігон тривав ще з 2007 року, їх вела юридична служба Міністерства оборони.

Ділянки повертали частинами. Так, у липні 2016 року рішенням господарського суду Одеської області було задоволено позовні вимоги військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, пред’явлені в інтересах МОУ, щодо визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки військового містечка № 11 Тарутинського району Одеської області загальною площею 1800 га до сфери управління Міністерства оборони.

Місцева влада доводила, що дана територія належить державі і після ліквідації Одеського військового округу та військової частини А-1366, яка обслуговувала полігон, законних підстав на користування землею у Міноборони не було.
Суперечка за повернення земель полігону активізувалася після призначення міністром оборони Степана Полторака.

У 2012 році на частині земель Тарутинського полігону також було створено ландшафтний заказник місцевого значення “Тарутинський степ”.

Читайте також:
Офіцер із Десни поставив біля полігону білборд із “привітом нікчемам і сволоті”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна